21
 
             
BEST PTC

- Neobux
- Probux
- Grandbux
- Leaderbux
- Paidverts
- Ojooo
- Scarletclicks
- Oneworldbux
- Cupbux
- Clixsense
- Easyhits4u

Top lista najboljih

1. Neobux
2. Probux
3. Grandbux
4. Leaderbux
5. Scarletclicks
6. Ojooo
7. Paidverts
8. Oneworldbux
9. Cupbux
10. Easyhits4u
11. Clixsense

Sunday, October 19, 2014 11:32 PM 

 

Free counters!

777
 

PAYPAL

     9

 

 

Primanje uplata na PayPal nalog i vezivanje za platnu karticu

Kako je kupovina putem PayPal naloga postala veoma aktuelna tema i kod nas, uputicu Vas kako da se registrujete na nalog PayPal i da povežete platnu karticu (VISA, Mastercard) za nalog kako bi bilo moguće ostvariti kupovinu ali i primiti novac na nalog.

Paypal je online banka- Online sistem za placanje koji je pouzdan svuda u svetu. On je u širokoj upotrebi u svetu i Paipal je prihvacen na međunarodnom tržištu kaopouzdan sistem. Kupci su najaktivniji u svetu upravo na njemu , ako želite da kupite ili prodate proizvode na internetu širom sveta dovoljno je da se uclanite na  Paypal 

PAYPAL je verovatno najpopularniji payment procesor u svetu. Od skoro dostupan u Srbiji. (mada i dalje ima problema)

Sedište ove kompanije nalazi se u San Hozeu (Kalifornija).  PayPal je nastao nakon što se finansijska kompanija X.com spojila sa kompanijom Confinity. Confinity je osnovan 1999 godine i tada jepokrenut sistem transfera novca koji je nazvan “PayPal”.  Paypal je bio star tek par meseci kada je X.com-ov osnivač Bil Haris odlučio da krene u saradnju sa kompanijom Confinity. Bil je bio veoma optimističan po pitanju “Paypal-a” i odlučio je da X.com prestane da drugim bankarskim sistemima i da se fokusira samo na Paypal.  X.com  ubrzo menja svoje ime u Paypal nakon velikog uspeha sistema primarno zahvaljujući njegovoj upotrebi na Ebay-u.

Prijava i registracija je na PayPal nalog se sastoji iz 4 koraka:

  • 1- Otvaranje PayPal naloga i vezivanje naloga za platnu karticu (VISA, Mastercard)
  • 2- Verifikacija naloga
  • 3- Aktiviranje primanja novca
  • 4- Slanje novca na neki drugi PayPal nalog

1- Otvaranje PayPal naloga i vezivanje naloga za platnu karticu

PayPal nalog je moguće otvoriti kao fizičko lice ili kao kompanija (firma). Prilikom unosa potrebnih podataka za fizičko lice, pored ličnih podataka moguće je odmah vezati nalog za jednu od platnih kartica VISA, Mastercard ali je to moguće učiniti naknadno, nakon sto napravite nalog. Prilikom povezivanja naloga za platnu karticu, potrebno je da unesete vrstu vase platne kartice, broj kartice, datum isteka i sigurnosni 3-cifreni broj sa poleđine kartice.

image

Nakon vezivanja naloga za platnu karticu, PayPal inicira novčanu transakciju kojom se vrši skidanje novca ($1.95 USD) sa računa za koji je vezana kartica kako bi se uspješno završio proces verifikacije registracije kartice.

Verifikacija naloga

Nakon registracije platne kartice status računa je neverifikovan (Unverified).

GetVerified1

Da bi potvrdili PayPal nalog potrebno je da odradimo verifikaciju naloga klikom na link Get verified. Potrebno je odabrati opciju vezivanja za debitnu ili kreditnu karticu:

GetVerified2

U toku procesa registracije je moguće promijeniti karticu čiji nalog se verifikuje ili promijeniti adresu:

GetVerified3

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

PayPal obavještava korisnika da će biti izvršena transakcija skidanja 1.95 USD sa računa kako bi se tom transakcijom potvrdila vjerodostojnost korisnika koji verifikuje PayPal nalog.

U transakciji, koja stiže za par minuta i kojom se vrši skidanje novca, se nalazi verifikacioni kod koji je potrebno unijeti na sajtu PayPal. Verifikacioni kod ćete saznati od vaše banke tako što treba da se javiteu odjeljenje koje se bavi platnim karticama (obično se na poleđini kartice nalazi kontakt telefon call centra koji vam može dati informaciju o kodu koji je potreban kako bi se izvršila verifikacija naloga):

  

GetVerified6

Dobijanjem koda potrebno je sa početne strane odabrati link Confirm my debit or credit card i unijeti 4-cifreni broj te odradite Confirm Card:

 

GetVerified7

Time je završen proces registracije platne kartice za PayPal nalog. Nakon par dana skinuta sredstva PayPal vraća preko nove transakcije.

Aktiviranje primanja novca

Ukoliko bi željeli da nekome pošaljete novac na PayPal nalog a druga strana, kome šaljete novac nema aktiviranu uslugu primanja novca, dočekala bi vas sledeća poruka:

ReceivingMoney0

Da bi aktivirali uslugu da i sami možete da primite novac, ili od nekoga kome ste prodali neku uslugu/proizvod ili od nekoga ko samo želi da vam pošalje novac, potrebno je da odradite sledeće korake:

Klikom na uslugu Send Money dobijate poruku da niste aktivirali uslugu primanja novca (not permitted to receive funds). Odaberite link set up your account:

ReceivingMoney1

Potom Use My Visa Card:

ReceivingMoney2

Aktivacija važi za karticu za koju ste vezali PayPal nalog ali je moguće vezati primanje novca i na drugu karticu sa Link a new card. Klik na Continue:

ReceivingMoney3

Na kraju procesa aktivacije dobijate informaciju  da možete primati novac ali da će dobijena sredstva biti prebačena na vaš račun nakon 30 dana.

ReceivingMoney4

Slanje novca na drugi PayPal nalog

Slanje novca je moguće odraditi poznavajući samo email onoga kome šaljete novac. Da bi druga strana primila novac, potrebno je da ima aktiviranu uslugu primanja novca, što smo objasnili u prethodnoj sekciji. Unosom emaila, iznosa, valute i razloga slanja novca vršimo slanje novca:

SendMoney1

Prije konačnog slanja, potrebno je potvrditi unesene podatke pri čemu je moguće definisati ko snosi troškove slanja novca (check box: I will pay the fees-ukoliko želite da vi snosite troškove slanja novca).

SendMoney2

Na kraju dolazi potvrda o slanju novca na određeni mail, pri čemu dobijate i putem maila potvrdu o obavljenoj novčanoj transakciji.

SendMoney3

Troškovi slanja novca su:

Fee1

što za naš konkretni slučaj iznosi 5 USD x 3,4% + 0,30 USD = 0,47 USD

Prikazanim redoslijedom akcija smo završili proces verifikacije naloga čime smo ostvarili mogućnost korišćenja PayPal naloga kako za plaćanje tako i za primanje novca.

 
Konvertor
1Prebacite latinicu u cirilicu i obrnuto

paypal_logo

29

34

56

78
my

 

1

 

    https://www.globallshare.com/en-gb/2771009.html

Banner1

  

11     

 

 

whitepins+

 

ibosocial

2

Free counters! 

 

ZA ENGLESKU VERZIJU KLIKNITE NA :

 

2

3

3

 

za englesku verziju kliknite ovde

for english click HERE en

 

 

 

 

 

  
 
Copyright © 2014. www.posao-odkuce.com All rights reserved
 
   
Uputstva i strategije:

Neobux

Paidverts

Easyhits4u

Payza

Paypal

Egopay

Neteller

Payoneer

Libertagia

Whitepinsplus

 

1